de Vrije

Theaterschool

VOORUITBLIK :
THE WIZ !

Dit bericht is geplaatst op 10 mei 2022 om 15:28u.

EINDELIJK IS HET ZOVER : DE VRIJE THEATERSCHOOL KEERT TERUG OP HET TONEEL !

Na twee jaar gedwongen afwezigheid ten gevolge van de diverse Coronamaatregelen, maken de leerlingen van onze productieklas hun comeback op het grote toneel in THE WIZ : Een swingende familievoorstelling van William F. Brown en Charlie Smalls, gebaseerd op het wereldberoemde boek ‘The Wizard of OZ’ van L. Frank Baum uit 1900.

HET VERHAAL

Dorothy woont met haar hondje Toto op een boerderij. Haar oom en tante vinden dat ze zich nog erg onvolwassen gedraagt en te veel loopt te dagdromen.
Op een avond barst er een gigantische tornado los, waarin Dorothy helemaal de weg kwijtraakt.
Als de storm gaat liggen, is ze terechtgekomen in het wonderbaarlijke land van OZ.
Ze gaat op zoek naar de WIZ, een machtige tovenaar die haar de weg terug naar huis kan wijzen.
Op haar lange zoektocht ontmoet ze een Vogelverschrikker zonder verstand, een Blikken Man zonder hart en een Leeuw zonder moed.
Samen gaan ze verder en zoeken ze naar huis, verstand, hart, moed en bovenal zichzelf.
Zal Dorothy haar oom, tante en hondje weer terugzien?

THE WIZ

wordt gespeeld, gezongen en gedanst door de 30 leerlingen van de Productieklas 2022 van de Vrije Theaterschool.
Na o.a. SWEENEY TODD (2018) en JOSEPH AND THE AMAZING TECHNICOLOR ® DREAMCOAT (2019) wagen zij zich aan het begin van de zomervakantie van 2022 aan deze swingende musicalklassieker voor het hele gezin: THE WIZ laat al hun talent en enthousiasme voor toneelspel, zang en dans tot in detail zien.

THE WIZ is geschikt voor een publiek van alle leeftijden (advies: 5 jaar en ouder) en wordt geheel in het Nederlands gezongen en gesproken.

Speelduur bedraagt ongeveer 90 minuten  |  Pauze na 55 minuten

VOORSTELLINGEN

Vrijdag 15 juli 2022
Zaterdag 16 juli 2022
Zondag 17 juli 2022

20:15u.
13:00u.
20:15u.
13:00u.

Bezetting
Cast A
Cast B
Cast A

LOCATIE

Theater De Nieuwe Regentes
Grote Zaal

Weimarstraat 63, 2562 GR Den Haag

Theater De Nieuwe Regentes is uitermate goed met het openbaar vervoer bereikbaar:
- Vanaf NS Station Hollands Spoor kun je de volgende tramlijnen nemen:

• Lijn 11 (uitstappen halte Weimarstraat)
  • Lijn 12 (uitstappen halte Weimarstraat)

- Vanaf NS Station Den Haag Centraal kun je de volgende tramlijnen nemen:

• Randstadrail 3 (uitstappen halte Conradkade)

Plan je reis met het openbaar vervoer op  www.9292ov.nl

KAARTVERKOOP
De online kaartverkoop voor THE WIZ verloopt via de website van Theater De Nieuwe Regentes:
Klik HIER om online kaarten te bestellen.

Tijdens de reguliere openingstijden van het theater en op de voorstellingsdagen is er tevens kaartverkoop aan de kassa.

Toegang bedraagt €17,50 voor alle leeftijden, er zijn geen kortingspassen van toepassing.

CREDITS
Regie Jordan Tuinman
Choreografie Caspar Bik & Roosmarijn Prins
Zangdocente en Vocal Coach Jannelieke Schmidt
Productie Jordan Tuinman
Productieassistentie Cosmo Gamaggio

CAST

Ninthe Albjerg, Annelinde Alwijcher, Naomi van Boven, Samuel van Duuren, Maya Faber, Jadore Felter, Ilse Heerink, Damei van den Hengel, Maria Klinkenberg, Thijs Legein, Desiree van Osta, Matiss Parigot, Feline Plomp, Bart Porte, Guido Pyasta, Mara van de Rijzen, Jonathan Roerdink, Joep Sandwijk, Yara Smeets, Nine van de Stadt, Ember Staples, Fanta Sylla, Odyaba Sylla, Marijn van Veen, Hendrik Vlug, Rosa Vlug, Floor Warmenhoven, Mare Wilzing, Jelle Wolfert

OORSPRONKELIJKE PRODUCTIE

Verhaal Wiliam F. Brown
Muziek en liedteksten Charlie Smalls
Extra materiaal Tina Tippit
Vertaling Mirjam Spijker

UITVOERINGSRECHTEN

THE WIZ is een productie van De Vrije Theaterschool, uitgevoerd met toestemming van auteursbureau ALMO te Antwerpen voor The Marton Agency en The Susan Gurman Agency.
Met dank aan Ineke de Geus / Grand Circle voor de bemiddeling.

Graag tot ziens bij THE WIZ !

TERUGBLIK : JOSEPH AND THE AMAZING TECHNICOLOR ® DREAMCOAT

Dit bericht is geplaatst op 02 januari 2020 om 12:50u.

De Cast en het Productieteam van onze kerstvoorstelling JOSEPH and the amazing Technicolor ® dreamcoat kijken terug op de zes geweldige voorstellingen in HNT Zaal 3, eind december 2019, en bedanken je voor je bezoek!

• Hieronder een aantal van de vele prachtige foto's van fotograaf Jan Prins, waarvan binnenkort uiteraard een uitgebreid overzicht op de Media pagina.
    Heb je zelf opnamen gemaakt die je met ons wilt delen? Stuur ze ons graag via info@vrijetheaterschool.nl of onze sociale media.

MOGEN WE JE IETS
VRAGEN?
Dit bericht is geplaatst op 01 november 2019 om 16:33u.

Wat kunnen we nog aan onze nieuwe website verbeteren??

meer foto's en video's zou leuk zijn!   ik wil graag meer informatie over de voorstellingen van de Vrije Theaterschool!   ik wil graag meer informatie over de Open Podia!   ik kan niets bedenken.

E-mailen
Bellen